Over mij

Ik ben Mariëtte. Ik hou van breien. Ik hou van kleur!

 

Zo, dat is gezegd!

 

Het is allemaal begonnen toen ik bij de modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam studeerde. Hier leerde ik alles over textiel en mode.  Na mijn studie bij de modeacademie  ben ik gelijk bij een aantal grote bedrijven aan de slag gegaan. Eerst bij de voormalige bontafdeling van de C&A op het Damrak in Amsterdam. Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen. Na de bontafdeling ben ik aan de slag gegaan bij Benetton, een Italiaanse bedrijf in lamswollen kleding in wel duizenden kleuren.

 

Zij begonnen in Nederland allerlei filialen te starten. Dus dat werd hoppen van stad naar stad met een ploeg Italianen. Binnen één week een complete winkel opbouwen en starten. Hoe leuk is dat, helemaal als je een 18 jarige bent!

 

Een nog grotere uitdaging kwam, toen ik aan de slag mocht bij het hipste en het meest trendy bedrijf in Nederland, Mac&Maggie! Helaas bestaat het niet meer, alleen nog de zoete herinneringen.

 

 

Ik kan nog veel meer vertellen over die fijne mooie tijd bij Mac&Maggie. Maar ik heb nu een enorm mooie wol-afdeling in ’t Kwassie, waar ik los kan gaan met mijn passie voor breien en kleur. Wol, zijde, alpaca, mohair, van de zomer fijn linnen, noem het maar op. Bij een mooie wol-afdeling horen ook de juiste garens. Het goede garen voor een project valt is best een klus en moet je niet onderschatten. Dit geldt helemaal voor de acryl-garens. Het lijkt misschien niet zo, maar juist hier zit veel verschil in. Modderen met een draadje dat pilt, pluist en statisch is aan je handen, daar wordt je echt niet gelukkig van.